Basiskoers, exclusief op- en afslagkosten
Koersinformatie is ook terug te vinden op kitco.com
Goud € 43.553,33
Zilver € 496,41
Platina € 24.853,81
Palladium € 42.702,30

Snel en op een veilige manier uw zilver verkopen bij Van der Meulen Edelmetaal. Al ruim 200 jaar ervaring in de inkoop van zilveren munten, sieraden en zilverbaren. We bepalen de waarde van uw zilver op basis van een onafhankelijke en betrouwbare taxatie. U weet zo zeker dat u altijd een eerlijke prijs ontvangt. Zilver verkopen was nog nooit zo gemakkelijk dankzij onze gratis ophaalservice binnen 24 uur.

 • Ruim 200 jaar ervaring in de inkoop van zilver
 • Hoogste prijs voor uw zilver
 • Directe uitbetaling
 • Gratis ophaalservice binnen 24 uur
 • Onafhankelijke en betrouwbare taxatie

Benieuwd naar de waarde van uw zilver? Neem direct contact met ons op voor een eerste inschatting.

Bel: 0513 468 110Info@meulen.nl

De actuele zilverkoers

Bij het verkopen van zilver hanteren we een troy ounce: omgerekend is dit iets meer dan 31,1 gram. Bereken alvast de waarde van uw zilver aan de hand van de actuele zilverkoers. Onderstaand vindt u de Kitco Index. Neem voor meer informatie over de actuele zilverkoers contact met ons op door te bellen naar +31 513 468 110.


<div class=

Specialist in de inkoop van restpartijen zilver

Bij Van der Meulen Edelmetaal zijn we specialist in de inkoop van restpartijen zilver op de zakelijke markt. Zo kopen we regelmatig zilveren sieraden in die na een faillissement of bedrijfsbeëindiging op de markt zijn gekomen. Ook ontvangen we vaak sloopzilver van zilversmeden, juweliers, tandartsen en tandtechnische laboratoria. Onder sloopzilver verstaan we oud of versleten zilver. Ook deze zilveren voorwerpen kopen we graag in. Ondanks beschadigingen blijft de waarde van het zilver namelijk gelijk.

Gratis ophaalservice binnen 24 uur

We vinden het belangrijk om het u zo makkelijk mogelijk te maken. Onze gratis ophaalservice haalt dan ook graag het zilver binnen 24 uur kosteloos bij u op. De verwerkingstijd van sloopzilver bedraagt één werkdag. Bij polijststof moet u rekenen op ongeveer vijf werkdagen. Dankzij onze snelle werktijd weten we binnen korte tijd hoeveel uw zilver waard is. De uitbetaling kan zo snel plaatsvinden.

Prijsbepaling van uw zilver door Van der Meulen Edelmetaal

Bij het bepalen van de waarde kijken we altijd naar het gewicht van het zilver. We maken onze inkoopprijzen graag transparant, zodat u kunt rekenen op een eerlijke prijs. Ook hanteren we achteraf geen verdere kosten. U weet dus direct waar u aan toe bent. Bij Van der Meulen Edelmetaal kopen we de volgende zilveren voorwerpen in:

Hoe werkt het verkopen van zilver?

We bekijken allereerst welke keurtekens uw zilver bevat. Vervolgens sorteren we het zilver op zilvergehalte en wegen we het door middel van een speciale weegschaal. Om tot een eerlijke prijsbepaling te komen, doorlopen we altijd een vast stappenplan. We maken deze zes stappen graag inzichtelijk:

 1. Neem voor een eerste inschatting van de waarde van uw zilver contact met ons op via +31 513 468 110 of mail naar info@meulen.nl.
 2. Onze ophaalservice haalt binnen 24 uur uw zilver kosteloos bij u op.
 3. De eerstvolgende dag staat in het teken van het analyseren van het zilver. Vervolgens smelten we dit om.
 4. Op basis van de analyses uitgevoerd door Edelmetaal Waarborg Nederland B.V. stellen we de uiteindelijke waarde van uw zilver vast. Deze instelling is door het Ministerie van Economische Zaken aangewezen als onafhankelijke rechtspersoon. U kunt zo altijd rekenen op een eerlijke prijsbepaling.
 5. Na de analyses stellen we een vrijblijvende offerte op waarin de prijsbepaling voor u volledig inzichtelijk is.
 6. Indien u akkoord gaat met de offerte betalen we direct uit. U heeft de keuze uit uitbetaling in cash, per bankoverschrijving of in metaal.

Wilt u graag weten hoeveel uw zilver waard is? Vraag direct een eerste inschatting aan.

Direct een eerste inschatting

Methoden om de waarde van zilver vast te stellen

Bij Van der Meulen Edelmetaal passen we diverse methoden toe om de hoeveelheid zilver in een voorwerp vast te stellen. Hieronder lichten we enkele methoden toe.

Potentiometrische titratie

De potentiometrische titratie is een ideale methode voor het bepalen van het zilvergehalte van een object. We starten met het oplossen van een nauwkeurig afgewogen monster in salpeterzuur. Vervolgens titreren we dit monster met een NaCL-oplossing, ook wel bekend als een keukenzoutoplossing. Gedurende dit proces meet een elektrode de bronspanning per hoeveelheid titrant. De grafiek die hieruit volgt laat het equivalentiepunt zien: het punt waarbij door de toevoeging al het zilver is omgezet in zilverchloride. Aangezien de concentratie van de oplossing en het gewicht van het monster na dit proces bekend zijn, kunnen we het exacte zilvergehalte in het voorwerp eenvoudig berekenen.

(Micro)cupellatie

Bij de cupellatiemethode leggen we het zilver op een cupelblokje van magnesiet. In combinatie met een bepaalde hoeveelheid lood verhitten we het geheel tot 1050 °C. Op deze manier oxideren alle onedele (niet-zilveren) metalen en worden deze deeltjes opgenomen in het cupelblok. We scheiden het zilver vervolgens door dit met salpeterzuur uit te koken. Zo blijft alleen het pure zilver over. Aan de hand van het totale gewicht van het sieraad en het gewicht van het pure zilver bepalen we het uiteindelijke zilvergehalte.

Röntgen

Aan de hand van röntgenstraling bepalen we de samenstelling van een zilveren sieraad of een ander zilveren voorwerp. Het voorwerp zendt een straling uit die karakteristiek is voor de materialen die erin verwerkt zijn. Aan de hand van de straling lezen we af hoeveel zilver het voorwerp bevat. De röntgenstralingmethode is minder vernietigend dan cupellatie.

Handige tips voor het verkopen van zilver

Voordat u de verkoop van zilver in werking stelt, adviseren we u om zelf zoveel mogelijk na te denken over de hoeveelheid zilver die uw voorwerp bevat. U kunt hiervoor het zilveren voorwerp (indien mogelijk) wegen.

Helaas zijn er op de markt van edelmetalen vele louche handelaars, juweliers en pandjeshuizen actief. Zij proberen u via lokprijzen over te halen om uw zilver aan hen te verkopen. Het is belangrijk om uw zilver te verkopen aan een betrouwbare zilverhandelaar. Een betrouwbare inkoper herkent u aan het feit dat deze is aangesloten bij een van de twee Nederlandse waarborginstellingen: Edelmetaal Waarborg Nederland B.V. en Waarborg Holland B.V.

Twijfelt u of u te maken heeft met een betrouwbare inkoper of ontvangt u graag meer informatie over de prijsbepaling van zilver? We maken bij Van der Meulen Edelmetaal de waardebepaling volledig inzichtelijk. U kunt ons bereiken via +31 513 468 110 of info@meulen.nl.

Snel uw zilver verkopen aan Van der Meulen Edelmetaal

We hebben ruim 200 jaar ervaring in het inkopen van zilver. Betrouwbaarheid en vertrouwen vinden we bij elke deal van groot belang. Vandaar dat we onze werkwijzen en de prijsbepaling van het zilver volledig inzichtelijk maken. Naast het verkopen van zilver, kunt u bij ons ook terecht voor:

 • Verkoop van edelmetalen
 • Opkopen van restpartijen sieraden
 • Inkopen van goud
 • Levering van edelmetaal halffabrikaten

Wilt u uw zilver verkopen of ontvangt u graag meer informatie? Neem contact met ons op via +31 513 468 110 of mail naar info@meulen.nl. Ook kunt u onderstaand contactformulier invullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam*
Adres*
Postcode*
Plaats*
E-mailadres*

Over Van der Meulen

Al ruim 200 jaar is Van der Meulen Edelmetaal specialist op het gebied van edelmetaal recycling. Als een van de weinigen zijn we een gespecialiseerd inkoper van goud met het financieel gezond certificaat.

Openingstijden

Bij Van der Meulen Edelmetaal hanteren we onderstaande openingstijden:

 • Maandag08:00 - 17:00
 • Dinsdag08:00 - 17:00
 • Woensdag08:00 - 17:00
 • Donderdag08:00 - 17:00
 • Vrijdag08:00 - 14:30
 • ZaterdagGesloten
 • ZondagGesloten

Contact

Van der Meulen Edelmetaal
Polderboskdyk 13-A
8501 ZJ Joure

Postbus 17
8500 AA Joure

info@meulen.nl
Tel. +31 (0) 513 468 110
Fax +31 (0) 513 468 112