Basiskoers, exclusief op- en afslagkosten
Koersinformatie is ook terug te vinden op kitco.com
Goud € 43.549,15
Zilver € 496,73
Platina € 24.832,27
Palladium € 42.699,08

Bij Van der Meulen Edelmetaal kunt u uw goud voor een eerlijke prijs verkopen. We bieden u altijd een eerlijke prijs voor uw gouden sieraden, ringen, munten, fijn goud, dental goud, sloopgoud of goudbaren. Onze prijsbepaling is 100% overzichtelijk en we halen het goud binnen 24 uur gratis bij u op wanneer u dit wenst. Bij Van der Meulen Edelmetaal bieden we:

 • De hoogste prijs voor uw goud
 • Overzichtelijke en onafhankelijke prijsindicaties
 • 200+ jaar ervaring in goudinkoop
 • Gratis ophaalservice
 • Een directe uitbetaling

Wilt u weten wat de waarde van uw goud is? Neem dan gerust contact met ons op voor een eerste waardebepaling of voor meer informatie. U kunt ons zowel telefonisch als per e-mail bereiken.

Bel: 0513 468 110 info@meulen.nl

Verkopen van verschillende soorten goud

Bij Van der Meulen Edelmetaal kunt u terecht voor de verkoop van verschillende soorten goud. Voor al deze verschillende soorten goud bieden wij de actuele goudprijs. Hieronder vindt u een overzicht van onze meest ingekochte soorten goud. Staat het type goud dat u bezit hier niet tussen? Geen probleem. Neem gerust contact met ons op, zodat wij u kunnen vertellen of u het gouden voorwerp aan ons kunt verkopen.

Sloopgoud

Onder de naam sloopgoud wordt versleten goud verstaan. Voorbeelden hiervan zijn kronen, bruggen, vloervuil, gouden productieonderdelen en polijststof.

Bekijk de mogelijkheden voor sloopgoud verkopen

Oud goud

Het is zonde om oud goud weg te gooien. Het is namelijk altijd geld waard. Onder oud goud verstaan we kronen, bruggen, gouden munten en sieraden van goud.

Bekijk de mogelijkheden voor oud goud verkopen

Goudbaren

Een goudbaar is een bepaalde hoeveelheid samengesmolten goud. Goudbaren zijn er in grote en kleine hoeveelheden.

Bekijk de mogelijkheden voor goudbaren verkopen

Gouden sieraden

Gouden sieraden zijn sieraden die compleet bestaan uit goud of waar goud in verwerkt is. Voorbeelden hiervan zijn kettingen, horloges, ringen en oorbellen.

Bekijk de mogelijkheden voor gouden sieraden verkopen

Gouden munten

De netto hoeveelheid puur goud die aanwezig is in de munt bepaalt voor een groot deel de waarde van de munt. Van der Meulen Edelmetaal koopt alle soorten munteenheden in.

Bekijk de mogelijkheden voor gouden munten verkopen

Gouden ringen

Gouden ringen zijn er in vele soorten en maten. We kopen alle soorten ringen in, van ring met diamant tot roségouden ringen en van trouwringen tot witgouden ringen.

Bekijk de mogelijkheden voor gouden ringen verkopen

Dental goud

Bij Van der Meulen Edelmetaal kunt u uw dental goud verkopen. Hieronder verstaan we gouden tanden, kiezen en kronen.

Bekijk de mogelijkheden voor dental goud verkopen

Fijn goud

Fijn goud wordt ook wel fine gold of 24-karaats goud genoemd. Fijn goud is de meest pure vorm van goud en is vaak verwerkt is goudbaren, munten en elektronica.

Bekijk de mogelijkheden voor fijn goud verkopen

Heeft u zilveren voorwerpen die u graag wilt verkopen? Bij Van der Meulen Edelmetaal is het ook mogelijk om zilver te verkopen.

Procedure van goud verkopen

Wanneer u uw goud bij Van der Meulen Edelmetaal wilt verkopen doorlopen we altijd een vast stappenplan. Het proces vanaf de eerste inschatting tot de uiteindelijke uitbetaling maken we inzichtelijk. Hierdoor heeft u zicht op het gehele proces en zo bent u verzekerd van een betrouwbare waardebepaling.

 1. Als eerste maken we een inschatting van de waarde van uw goud door middel van een telefoongesprek of e-mail.
 2. Hierna komt onze vervoerservice binnen 24 uur langs om het edelmetaal bij u thuis op te halen.
 3. We analyseren het goud en smelten het daarna om.
 4. Wanneer het goud is omgesmolten stelt Edelmetaal Waarborg Nederland de uiteindelijke waarde vast op basis van een zogeheten edelmetaalanalyse en de geldende goudkoers. Deze waarborginstelling is door het Ministerie van Economische Zaken aangewezen als onafhankelijke rechtspersoon. Hierdoor krijgt u gegarandeerd een eerlijke prijs voor uw goud.
 5. Na de analyse stellen we op basis van de uitkomsten een definitieve offerte op.
 6. Wanneer u akkoord gaat met de offerte betalen we u direct uit.

Wanneer u vragen heeft over dit proces of meer informatie wilt over onze werkwijze kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bel: 0513 468 110

U kunt ook een mail sturen naar info@meulen.nl.

Diverse methoden voor het vaststellen van de goudwaarde

De waarde van goud is afhankelijk van de vraag en het aanbod. Dit is ook de reden dat de waarde van goud regelmatig verandert. Goudhandelaren zijn afhankelijk van de hoeveelheid goud die uit de grond gehaald wordt. Het is voor mensen namelijk onmogelijk om zelf goud te produceren. Echter, de goudwinning is vrij stabiel, waardoor de veranderingen nihil zijn. Voor het vaststellen van de waardes van goud zijn verschillende methodes beschikbaar.

Röntgen

Door het gebruiken van röntgenstraling is de samenstelling van een voorwerp goed te zien. De straling maakt de verwerkte materialen in een object namelijk goed zichtbaar. Hierdoor is goed te achterhalen hoeveel goud aanwezig is in een object.

(Micro)cupellatie

Bij het toepassen van röntgenstraling blijft het voorwerp intact. Bij het gebruik van de cupellatiemethode wordt het voorwerp deels vernietigd. Het voorwerp wordt op een cupelblokje van magnesiet gelegd samen met lood dat tot wel 1050 °C verwarmd is. Het lood zorgt ervoor dat alle onderdelen die niet van goud of zilver zijn oxideren en opgenomen worden door het blokje. Het goud en zilver scheiden we van elkaar door het in salpeterzuur uit te koken. Hierdoor houden we puur goud over en dat vergelijken we vervolgens met het eerdere gewicht van het voorwerp. Zo kunnen we het exacte goudgehalte bepalen.

ICP

Om het meetgehalte te bepalen in een oplossing maken we gebruik van de ICP-OES-techniek. We vernevelen een monster van het materiaal in argonplasma, waardoor er spectraallijnen ontstaan. Deze lijnen worden veroorzaakt door alle aanwezige elementen en de hoge temperaturen van het plasma (tot wel 8000 °C). We vangen deze lijnen op met een CID-detector in combinatie met een gevoelig optisch systeem. Elke element krijgt karakteristieke spectraallijnen. Hierdoor kunnen we exact bepalen welke elementen er in een voorwerp aanwezig zijn. Als laatste stap vergelijken we de intensiteit van de spectraallijnen en de gestandaardiseerde oplossing. Dit zorgt voor een nauwkeurig beeld van het goudgehalte.

Zelf de goudwaarde vaststellen

Het is gemakkelijk om zelf de goudwaarde van uw goud te berekenen. Weeg hiervoor het sieraad en kijk naar de aanwezige goudstempel bestaande uit drie cijfers. Deze drie cijfers geven het aanwezige percentage goud aan. Om een indicatie te krijgen van de waarde van uw goud vermenigvuldigt u de hoeveelheid goud met de actuele goudprijs per gram.

Karaat Hoeveelheid goud Driecijferig stempeltje Inkoop per gram
8 karaat goud 33,3% 333 Goudprijs op aanvraag
9 karaat goud 37,5% 375 Goudprijs op aanvraag
14 karaat goud 58,5% 585 Goudprijs op aanvraag
18 karaat goud 75% 750 Goudprijs op aanvraag
20 karaat goud 83,3% 833 Goudprijs op aanvraag
21 karaat goud 87,5% 900 Goudprijs op aanvraag
22 karaat goud 91,6% 916 Goudprijs op aanvraag

Na 22 karaat goud bestaat er nog 24 karaat goud. Echter, geen enkel sieraad is 24 karaat goud. Dit komt omdat 100% goud te zacht en breekbaar is voor bewerking.

Tips voor het verkopen van uw goud

Voordat u uw goud gaat verkopen is het verstandig om over een aantal zaken na te denken. Het is als eerste aan te raden dat u uw goud zelf afweegt. Hierdoor weet u precies hoeveel goud u aanbiedt. Daarnaast kunt u uw goud beter niet aan goudinkopers verkopen die mooie lokprijzen gebruiken. Verkoop uw goud alleen aan goudhandelaren die zijn aangesloten bij Waarborg Holland B.V. en Edelmetaal Waarborg Nederland. Hierdoor weet u zeker dat u een eerlijke prijs krijgt voor uw goud. Wanneer u twijfelt over de goudprijs die u krijgt aangeboden kunt u altijd contact met ons opnemen. We leggen dan graag uit hoe wij tot het uiteindelijke bedrag zijn gekomen.

Goud verkopen aan Van der Meulen Edelmetaal

Bent u nieuwsgierig naar de waarde van uw goud? Neem dan gerust contact met ons op voor een eerste inschatting via 0513 468 110 of stuur een e-mail naar info@meulen.nl. U kunt ook onderstaand contactformulier invullen. We nemen daarna zo snel mogelijk contact met u op.

Naam*
Adres*
Postcode*
Plaats*
E-mailadres*

Over Van der Meulen

Al ruim 200 jaar is Van der Meulen Edelmetaal specialist op het gebied van edelmetaal recycling. Als een van de weinigen zijn we een gespecialiseerd inkoper van goud met het financieel gezond certificaat.

Openingstijden

Bij Van der Meulen Edelmetaal hanteren we onderstaande openingstijden:

 • Maandag08:00 - 17:00
 • Dinsdag08:00 - 17:00
 • Woensdag08:00 - 17:00
 • Donderdag08:00 - 17:00
 • Vrijdag08:00 - 14:30
 • ZaterdagGesloten
 • ZondagGesloten

Contact

Van der Meulen Edelmetaal
Polderboskdyk 13-A
8501 ZJ Joure

Postbus 17
8500 AA Joure

info@meulen.nl
Tel. +31 (0) 513 468 110
Fax +31 (0) 513 468 112