Notice [8]: Trying to get property of non-object
Error in bestand /home/meulen/domains/meulen.nl/public_html/themes/meulen/header.php op regel 94
Notice [8]: Trying to get property of non-object
Error in bestand /home/meulen/domains/meulen.nl/public_html/themes/meulen/header.php op regel 95
Notice [8]: Trying to get property of non-object
Error in bestand /home/meulen/domains/meulen.nl/public_html/themes/meulen/header.php op regel 96
Notice [8]: Trying to get property of non-object
Error in bestand /home/meulen/domains/meulen.nl/public_html/themes/meulen/header.php op regel 97
Basiskoers, exclusief op- en afslagkosten
Koersinformatie is ook terug te vinden op kitco.com
Goud € 0,00
Zilver € 0,00
Platina € 0,00
Palladium € 0,00

Eenvoudig uw gouden sieraden verkopen voor gegarandeerd de hoogste prijs. Laat uw oude gouden sieraden niet verstoffen, maar ontvang er geld voor. Bij Van der Meulen Edelmetaal hebben we ruim 200 jaar ervaring in de inkoop van gouden sieraden.

 • Gratis ophaalservice binnen 24 uur
 • Altijd de hoogste prijs voor uw gouden sieraden
 • Een uitgebreide en betrouwbare taxatie
 • Veilige verkoop dankzij onze eigen gewichtsrekening

Bent u benieuwd naar de waarde van uw gouden sieraden? Neem dan contact met ons op voor een eerste inschatting.

Bel: +31 513 468 110 Direct een eerste inschatting

Welke gouden sieraden kunt u verkopen?

Bij Van der Meulen Edelmetaal kopen we eigenlijk elk gouden sieraad of sieraad waar goud in zit verwerkt in. Vaak komen klanten bij ons voor het verkopen van de volgende sieraden:

 • Gouden armbanden
 • Gouden kettingen
 • Gouden oorbellen
 • Gouden ringen
 • Gouden horloges

Bent u in het bezit van een ander soort sieraad en wilt u dit graag verkopen? Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag met u of we uw gouden sieraden inkopen. Bel 0513 468 110 of mail naar info@meulen.nl.

Wat is de waarde van een gouden sieraad?

Elk gouden sieraad heeft een andere waarde. Dit is volledig afhankelijk van het aantal karaat en de op dat moment geldende goudkoers. Doorloop de volgende stappen om een indicatie te krijgen van de waarde van uw gouden sieraad.

 1. Allereerst is het zaak om het gouden deel van uw sieraad te wegen. Een ring zonder steen bestaat vaak volledig uit goud, maar bij een ketting kan het zo zijn dat alleen uw hangertje van goud is.
 2. Nadat u inzicht heeft in het gewicht van het gouden onderdeel, is het van belang te kijken naar het aantal karaat. Zo bestaat 18 karaat goud uit 75% puur goud. U moet dan dus 25% van het gewicht afhalen. Het gewicht wat u vervolgens overhoudt dient u te vergelijken met de geldende goudkoers. Die vindt u in de Kitco goudindex.

 border=

U heeft nu een indicatie van de waarde van uw gouden sieraad. De definitieve waarde kan verschillen, afhankelijk van de uitkomsten van onze taxatie. U ontvangt bij Van der Meulen Edelmetaal altijd een offerte waarin het volledige taxatieproces te vinden is.

Echt goud herkennen

Niet alles wat blinkt is echt goud. Soms lijken sieraden van goud, maar zijn ze dit niet. Met het blote oog is het erg moeilijk om echte gouden sieraden en vergulde sieraden van elkaar te onderscheiden. Wel geven we u een paar methoden waaraan u echte gouden sieraden kunt herkennen:

1. De kleur
Heeft u een sieraad dat richting een citroenachtige kleur gaat? U heeft dan mogelijk een verguld sieraad. Vergulde sieraden zijn vaak geler van kleur dan echte gouden sieraden.

2. Magneet
Is uw sieraad magnetisch? Ook dan heeft u waarschijnlijk een verguld sieraad. Goud is namelijk niet magnetisch, dus zou een gouden sieraad dit ook niet moeten zijn.

3. Keurmerk en het aantal karaat
In een gouden sieraad vindt u meestal een keurmerk. Dit keurmerk bevat cijfers die corresponderen met het aantal karaat. Gouden sieraden zijn meestal gemaakt van 14 of 18 karaat goud. U kunt dit herkennen aan het cijfer ‘585’ of ‘750’.

Bekijk onderstaande tabel met een overzicht van de relatie tussen karaat, de hoeveelheid goud en het keurmerk.

Karaat Hoeveelheid goud Cijfer keurmerk
8 karaat goud 33,30% 333
9 karaat goud 37,50% 375
14 karaat goud 58,50% 585
18 karaat goud 75% 750
20 karaat goud 83,30% 833
21 karaat goud 87,50% 900
22 karaat goud 91,60% 916

Zoals u in de tabel ziet, is voor sieraden het maximale goudgehalte 22 karaat. Dit heeft ermee te maken dat 24 karaat goud uit zuiver goud bestaat. Dit is te zacht en breekbaar voor effectieve bewerking.

De keurmerkcijfers zijn een belangrijke indicatie voor het bepalen van de waarde van uw gouden sieraad. Toch kan een gouden sieraad van echt goud zijn als een keurmerk ontbreekt. Door slijtage kunnen keurmerken in sieraden namelijk vervagen of geheel verdwijnen.

Neem contact met ons op voor het verkopen van uw gouden sieraden

Wilt u uw gouden sieraden verkopen of heeft u nog vragen over onze werkwijze, de actuele goudprijs of een van onze andere diensten? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken door te bellen naar 0513 468 110 of een mail te sturen naar info@meulen.nl. Ook kunt u onderstaand contactformulier invullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam*
Adres*
Postcode*
Plaats*
E-mailadres*

Over Van der Meulen

Al ruim 200 jaar is Van der Meulen Edelmetaal specialist op het gebied van edelmetaal recycling. Als een van de weinigen zijn we een gespecialiseerd inkoper van goud met het financieel gezond certificaat.

Openingstijden

Bij Van der Meulen Edelmetaal hanteren we onderstaande openingstijden:

 • Maandag08:00 - 17:00
 • Dinsdag08:00 - 17:00
 • Woensdag08:00 - 17:00
 • Donderdag08:00 - 17:00
 • Vrijdag08:00 - 14:30
 • ZaterdagGesloten
 • ZondagGesloten

Contact

Van der Meulen Edelmetaal
Polderboskdyk 13-A
8501 ZJ Joure

Postbus 17
8500 AA Joure

info@meulen.nl
Tel. +31 (0) 513 468 110
Fax +31 (0) 513 468 112