Basiskoers, exclusief op- en afslagkosten
Koersinformatie is ook terug te vinden op kitco.com
Goud € 41.200,86
Zilver € 465,54
Platina € 24.388,91
Palladium € 43.535,64

Uw goud veilig en snel verkopen voor de hoogste prijs bij Van der Meulen Edelmetaal. Ruil uw gouden munten, sieraden, sloopgoud en restpartijen in voor geld. U kunt rekenen op een professionele en onafhankelijke taxatie en een volledige inzage in de prijsbepaling. Zo weet u zeker dat u een eerlijke prijs ontvangt voor uw goud. Onze vervoerservice haalt het zilver graag binnen 24 uur kosteloos bij u op. Verkoop uw goud bij Van der Meulen Edelmetaal en profiteer van de volgende voordelen:

 • Meer dan 200 jaar ervaring in het verkopen van goud
 • De hoogste prijs voor uw goud
 • Directe uitbetaling
 • Betrouwbare en onafhankelijke taxatie
 • Gratis ophaalservice binnen 24 uur

Bent u benieuwd naar de waarde van uw goud? Vraag direct een eerste inschatting aan. Neem contact met ons op door te bellen naar 0513 468 110 of te mailen naar info@meulen.nl.

De actuele goudprijs bij het inkopen van goud

Karaat Hoeveelheid goud Driecijferig stempeltje Inkoop per gram
8 karaat goud 33,3% 333 Goudprijs op aanvraag
9 karaat goud 37,5% 375 Goudprijs op aanvraag
14 karaat goud 58,5% 585 Goudprijs op aanvraag
18 karaat goud 75% 750 Goudprijs op aanvraag
20 karaat goud 83,3% 833 Goudprijs op aanvraag
21 karaat goud 87,5% 900 Goudprijs op aanvraag
22 karaat goud 91,6% 916 Goudprijs op aanvraag

Het aantal karaat staat voor de hoeveelheid goud die een sieraad bevat. Vaak wordt dit ook weergegeven met een driecijferige code die in het sieraad te vinden is. Een sieraad kan maximaal 24 karaat goud bevatten. Echter, geen enkel sieraad bestaat volledig uit goud, omdat een sieraad met 24 karaat goud te zacht en breekbaar is om het effectief te kunnen bewerken. Neem contact met ons op voor een eerste inschatting van de waarde van uw goud.

Bel 0513 468 110 of stuur een e-mail naar info@meulen.nl en ontvang direct een waardebepaling van uw goud. Indien u een foto heeft van uw sieraad, dan kunt u deze meesturen via de mail.

Uw sloopgoud, sloopzilver of restpartijen verkopen

Bij Van der Meulen Edelmetaal hebben we veel ervaring in de inkoop van restpartijen op de zakelijke markt. Zo kopen we bijvoorbeeld sieraden in die op de markt zijn gekomen als gevolg van een bedrijfsbeëindiging of een faillissement. Ook ontvangen we regelmatig sloopgoud en sloopzilver van juweliers, tandartsen, tandtechnische laboratoria en goud- en zilversmeden voor edelmetaalrecycling. Onder sloopgoud verstaan we oud of versleten goud. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kapotte gouden sieraden of oude bruggen of kronen. De staat van het goud is namelijk niet van invloed op de waarde: goud blijft goud.

Goud verkopen was nog nooit zo makkelijk dankzij onze gratis vervoerservice. We halen het goud graag binnen 24 uur kosteloos bij u op. Sloopgoud verwerken we binnen één dag. De verwerkingstijd van edelmetaalafval als vloervuil en polijststof (ook wel bekend als lavuur) bedraagt ongeveer vijf werkdagen. Door deze korte verwerkingstijden ontvangt u na de waardebepaling al snel een offerte en vindt de uitbetaling zo spoedig mogelijk plaats.

Neem voor een waardebepaling van uw goud contact met ons op.

Bel: 0513 468 110Info@meulen.nl

Goud verkopen bij Van der Meulen Edelmetaal

Van der Meulen Edelmetaal heeft veel ervaring op het gebied van de inkoop en verkoop van goud. Het Friese familiebedrijf is gevestigd in Joure en biedt al sinds 1799 de hoogste prijs voor edelmetalen. Naast goud verkoopt u bij Van der Meulen ook veilig en snel zilver, palladium en platina.

De goudprijs zelf berekenen

U kunt de waarde van uw goud eenvoudig zelf berekenen door het sieraad te wegen en de driecijferige code die de hoeveelheid goud aangeeft op te zoeken. Vermenigvuldig vervolgens de hoeveelheid goud met de actuele goudprijs per gram. Zo ontstaat er een indicatie van de prijs die u voor uw sieraad kunt krijgen.

Bij Van der Meulen Edelmetaal wordt de waarde bepaald door het laboratorium van Edelmetaal Waarborg Nederland B.V. Deze instelling is door het ministerie van Economische Zaken aangewezen als onafhankelijke rechtspersoon. Dankzij deze onafhankelijke taxatie kunt u altijd vertrouwen op een eerlijke en betrouwbare prijs.

Hoe werkt de inkoop en verkoop van goud?

Bij Van der Meulen Edelmetaal mag u rekenen op een betrouwbare waardebepaling en een snelle uitbetaling. U ontvangt bij ons altijd een eerlijke prijs voor uw goud. Om de waarde van het goud vast te stellen, doorlopen we altijd een vast stappenplan bestaande uit zes stappen:

 1. Neem voor een eerste inschatting van de waarde van uw goud contact met ons op. U kunt ons bereiken door te bellen naar 0513 468 110 of een e-mail te sturen naar info@meulen.nl.
 2. Onze vervoerservice haalt het goud kosteloos binnen 24 uur bij u op. Wilt u het goud liever zelf langsbrengen? Maak dan een afspraak in onze vestiging in Joure.
 3. De eerstvolgende werkdag analyseren we uw edelmetalen en smelten we het voorwerp om.
 4. Na het omsmelten, stellen we de waarde van het goud vast. Dit gebeurt aan de hand van de edelmetaalanalyse die Edelmetaal Waarborg Nederland uitvoert en de op dat moment geldende goudkoers.
 5. Op basis van de waardebepaling stellen we een vrijblijvende offerte voor u op. Hierin vindt u de definitieve prijsbepaling en de resultaten van de uitgevoerde analyses.
 6. Na uw akkoord op de offerte betalen we het geld direct uit.

We vinden het belangrijk om gedurende het proces transparant en helder te communiceren. Zo maken we geheel inzichtelijk hoe de prijsbepaling tot stand is gekomen. Ook vindt de uitbetaling direct plaats.

Actuele koers bekijkenBrochure aanvragenContact

De actuele goudprijs

De waarde van uw goud is onder andere afhankelijk van de op dat moment geldende goudkoers. In onderstaande grafiek bekijkt u de actuele goudkoers. Aan de hand van deze gegevens berekent u alvast eenvoudig de prijs die u voor uw goud kunt ontvangen. Neem voor meer informatie over de goudkoers gerust contact met ons op via 0513 468 110. We staan u graag te woord.

[Most Recent Quotes from https://www.kitco.com]
 

De waardebepaling van goud

De goudprijs is steeds wisselend doordat deze afhankelijk is van de vraag en het aanbod van goud. De vraag naar goud verandert regelmatig door:

 • Juweliers die sieraden maken.
 • Beleggers die de keuze maken om een deel van hun vermogen in goud te beleggen.
 • Elektronische apparaten die goud nodig hebben.

Jarenlang werd de prijs van goud vastgesteld door London Gold Fixing. Echter, de London Bullion Market Association (LBMA) kondigde in 2015 een opvolger aan: De ICE Benchmark Administration (IBA). Hierdoor zijn niet langer vijf banken betrokken die met behulp van een teleconferentie de dagelijkse referentieprijs voor goud vaststelden. Met ingang van de IBA verloopt dit nu via een elektronisch platform. Hier kunnen koop- en verkooporders geplaatst worden. Elke halve minuut wordt van deze biedingen een balans opgemaakt, zodat vraag en aanbod continu in balans zijn. Door de IBA is het proces van de waardebepaling van goud nu veel transparanter en onafhankelijker.

Qua aanbod zijn goudhandelaren volledig afhankelijk van de hoeveelheid goud die uit de grond wordt gehaald. Goud is namelijk een edelmetaal dat niet door mensen gemaakt kan worden. De winning van goud is echter vrij constant, waardoor het aanbod vrij stabiel is.

Diverse methoden vaststellen waarde van goud

Om de waarde van goud vast te stellen, zijn er verschillende methoden mogelijk:

(Micro)cupellatie

Bij de cupellatiemethode leggen we de sieraden op een cupelblokje van magnesiet samen met een hoeveelheid lood verhit tot wel 1050 °C. Het lood zorgt ervoor dat alle onedele (niet-gouden of -zilveren) metalen oxideren en vervolgens worden opgenomen in het cupelblok. Door het vervolgens uit te koken met salpeterzuur scheiden we het goud en zilver. Alleen het pure goud blijft nu over. Het gewicht van dit goud relateren we aan het gewicht van het sieraad, waarna het goudgehalte overblijft.

Röntgen

Röntgenfluorescentiespectrometrie (ook wel XRF) is een stuk minder vernietigend dan cupellatie. Met behulp van röntgen bepalen we de samenstelling van een voorwerp. De röntgenstraling zendt een bepaalde straling naar het voorwerp uit, die karakteristiek is voor de materialen die in het object verwerkt zijn. We lezen deze straling vervolgens af om te achterhalen hoe het object precies is opgebouwd en hoeveel goud het bevat.

ICP

De ICP-OES techniek wordt gebruikt voor het bepalen van het meetgehalte (goud, palladium en platina) in een oplossing. We vernevelen een monster van het materiaal in een argon plasma. Door alle aanwezige elementen en de hoge temperaturen van het plasma (maximaal 8000°C) worden de spectraallijnen uitgezonden. In combinatie met een gevoelig optisch systeem en een CID-detector kunnen deze spectraallijnen worden opgevangen. We kunnen nauwkeurig bepalen welke elementen er aanwezig zijn doordat elk element een karakteristiek heeft met een aantal spectraallijnen. Door vervolgens de intensiteit van de spectraallijn en de gestandaardiseerde oplossingen met elkaar te vergelijken, ontstaat er een zeer nauwkeurig beeld van het gehalte.

Potentiometrische titratie

De potentiometrische titratietechniek hanteren we voornamelijk bij het bepalen van het zilvergehalte in een voorwerp. We lossen een nauwkeurig afgewogen monster op in salpeterzuur. Vervolgens titreren we dit monster met een NaCL-oplossing, ook wel bekend als een zoutoplossing. De elektrode meet tijdens de titratie de bronspanning per hoeveelheid toegevoegde titrant. De grafiek die hieruit voortkomt bepaalt het equivalentiepunt. Dit levert grafisch uitgezet een kromming op. Het equivalentiepunt is het punt waarbij door toevoeging van de oplossing al het zilver in de oplossing is omgezet in zilverchloride. Nu de concentratie van de NaCL-oplossing en het inweeggewicht van het monster bekend zijn, kan het gehalte zilver exact berekend worden.

Tips voor het verkopen van goud

Voordat u beslist om uw goud te gaan verkopen, raden we u aan om eerst zelf na te gaan hoeveel uw goud waard is. Probeer uw goud te wegen om erachter te komen hoeveel gram goud u ongeveer aanbiedt.

In de goudhandel zijn helaas relatief veel louche juweliers, handelaren en pandjeshuizen actief, die u door middel van prachtige lokprijzen proberen binnen te halen. Controleer daarom altijd of u met een goudhandelaar in zee gaat die is aangesloten bij een van de twee Nederlandse waarborginstellingen: Waarborg Holland B.V. of Edelmetaal Waarborg Nederland B.V. Op deze manier bent u altijd verzekerd van de beste prijs voor uw goud.

Twijfelt u over de goudprijs die een goudhandelaar u biedt? Neem gerust contact met ons op. Bij Van der Meulen Edelmetaal leggen we u graag uit hoe het bedrag tot stand is gekomen. U kunt ons bereiken door te bellen naar 0513 468 110 of een e-mail te sturen naar info@meulen.nl.

Snel uw goud verkopen aan Van der Meulen Edelmetaal

Al ruim 200 jaar speelt vertrouwen bij ons de belangrijkste rol. Bij de recycling van kostbaar edelmetaalafval is dit vertrouwen voor zowel u als ons van groot belang. Zo moet u natuurlijk kunnen vertrouwen in onze waardebepaling. Onder betrouwbaarheid valt voor ons onder andere helder en duidelijk zaken doen.

Naast het inkopen van goud zijn we bij Van der Meulen Edelmetaal ook actief op het gebied van:

Wilt u graag uw goud verkopen of heeft u vragen over onze werkwijze of de actuele goudkoers? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken door te bellen naar 0513 468 110 of een e-mail te sturen naar info@meulen.nl. Ook kunt u onderstaand contactformulier invullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam*
Adres*
Postcode*
Plaats*
E-mailadres*

Over Van der Meulen

Al ruim 200 jaar is Van der Meulen Edelmetaal specialist op het gebied van edelmetaal recycling. Als een van de weinigen zijn we een gespecialiseerd inkoper van goud met het financieel gezond certificaat.

Openingstijden

Bij Van der Meulen Edelmetaal hanteren we onderstaande openingstijden:

 • Maandag08:00 - 17:00
 • Dinsdag08:00 - 17:00
 • Woensdag08:00 - 17:00
 • Donderdag08:00 - 17:00
 • Vrijdag08:00 - 14:30
 • ZaterdagGesloten
 • ZondagGesloten

Contact

Van der Meulen Edelmetaal
Polderboskdyk 13-A
8501 ZJ Joure

Postbus 17
8500 AA Joure

info@meulen.nl
Tel. +31 (0) 513 468 110
Fax +31 (0) 513 468 112