Basiskoers, exclusief op- en afslagkosten
Koersinformatie is ook terug te vinden op kitco.com
Goud € 43.541,43
Zilver € 496,41
Platina € 24.829,38
Palladium € 42.693,61
4 November, 2016 12:00

Waar laten beleggers al dat goud, en wat is de beste manier om dit te bewaren?

Goud, een goede investering

Goud is voor veel beleggers de perfecte investering. Een belegging in bijvoorbeeld obligaties en spaargeld is sterk afhankelijk van inflatie. Ook aandelen kunnen minder waard worden wanneer het bestuur van de onderneming bijvoorbeeld de hoeveelheid aandelen in omloop vergroot. Al meer dan 5.000 jaar vertrouwt men op goud als belegging. Daarnaast is de waarde van goud in de afgelopen dertig jaar nog nooit zo snel gestegen als in 2016. Deze stijging is echter geen uitzondering: sinds 1974 is de waarde van goud in totaal met 30 procent toegenomen.

Rob McEwen, de CEO van de Amerikaanse goud- en zilverproducent McEwen Mining, verwacht dat de goudprijs aan het eind van 2016 weer met 42 procent gestegen zal zijn. Door deze significante stijgingen worden beleggers nog meer aangespoord om te investeren in goud.

Het bewaren van goud

Met zulke waardevolle en belangrijke bezittingen is het belangrijk om een goede opslagplek te hebben. Stap 1 is bedenken of u het goud zelf wilt bewaren of dat u het wilt laten bewaren. Als u het zelf bewaart moet u altijd zorgen voor een goede kluis, al kan dit nooit voorkomen dat u bestolen wordt. Als u het daarom wilt opslaan bij een bewaarbedrijf, moet u op bepaalde factoren letten:

 • Zorg ervoor dat het bewaarbedrijf ‘allocated storage’ aanbiedt. Dit wil zeggen dat het enkel bewaardiensten aanbiedt en geen eigendomsclaim heeft. Hierdoor blijft de juridische eigendomstitel op uw naam staan, en kan het bedrijf er niet zomaar vandoor gaan met uw goud.
 • Maak nooit gebruik van een kluis die zich in een bank bevindt. Banken lenen geld en goud vaak uit, waardoor u er op het moment dat u er gebruik van wilt maken, hoogstwaarschijnlijk niet bij kunt.
 • Verzeker uw goud. De eigenaar van de kluis zal u van een bewijs van verzekering voorzien. Op deze manier bent u verzekerd als iemand er met uw goud vandoor gaat.
 • Vaak staan bewaarbedrijven het om veiligheidsredenen niet toe dat u een bezoek aan uw goud brengt om het te bekijken. Zoek altijd een bewaarbedrijf die audits toe laat, zodat u professionele derden kan sturen om het goud zo nu en dan te inspecteren. Zo komt u er op tijd achter wanneer uw goud ineens in formaat is afgenomen, of wanneer het er helemaal niet meer ligt.

Hoelang bewaren?

Door de enorme stijgingen van de goudprijs kunt u er ook voor kiezen om uw goud nu te verkopen. Of wacht u liever tot het einde van dit jaar, tot de waarde waarschijnlijk nóg meer is gestegen? Wanneer u uw goud ook wilt verkopen: bij ons krijgt u er altijd de hoogste prijs voor. Uw edelmetaal kan bij ons op verschillende manieren getaxeerd worden, waarbij u volledig inzicht krijgt in de prijsbepaling. Zo weet u zeker dat u uw goud voor een eerlijke prijs verkoopt. Lees hier meer over onze goud inkoop.

< Goudvondsten uit de gouden eeuw van China Hoe bepaalt u de waarde van goud? >

Over Van der Meulen

Al ruim 200 jaar is Van der Meulen Edelmetaal specialist op het gebied van edelmetaal recycling. Als een van de weinigen zijn we een gespecialiseerd inkoper van goud met het financieel gezond certificaat.

Openingstijden

Bij Van der Meulen Edelmetaal hanteren we onderstaande openingstijden:

 • Maandag08:00 - 17:00
 • Dinsdag08:00 - 17:00
 • Woensdag08:00 - 17:00
 • Donderdag08:00 - 17:00
 • Vrijdag08:00 - 14:30
 • ZaterdagGesloten
 • ZondagGesloten

Contact

Van der Meulen Edelmetaal
Polderboskdyk 13-A
8501 ZJ Joure

Postbus 17
8500 AA Joure

info@meulen.nl
Tel. +31 (0) 513 468 110
Fax +31 (0) 513 468 112