Basiskoers, exclusief op- en afslagkosten
Koersinformatie is ook terug te vinden op kitco.com
Goud € 43.573,58
Zilver € 496,73
Platina € 24.858,63
Palladium € 42.617,10
16 December, 2016 12:12

Goud wordt vaak gebruikt als investering. Sta je op het punt goud te kopen om zo je geld op een slimme manier te investeren? We geven je 4 redenen waarom het kopen van goud zeker de moeite waard is!

#1. Goud is al meer dan 5.000 jaar een betaalmiddel

Al sinds de oudheid wordt goud gebruikt als betaalmiddel of valuta en wordt wereldwijd gebruikt om te beleggen. Dit wil zeggen dat je met goud overal terecht kunt, waar je ook bent. Goud dat je hebt gekocht in Nederland is in Timboektoe of Antarctica net zoveel waard, en andersom. Steeds meer centrale banken en overheden kopen goud omdat het veelal wordt gezien als geld en dus als betaalmiddel. De centrale banken verkopen het goud eigenlijk niet en hier zit een slimme strategie achter:  De financiële knappe koppen van de banken en onze regering voorzien namelijk dat goud in de toekomst een stuk duurder wordt. Daarnaast hebben ze weinig vertrouwen in de gebruikelijke beleggingsproducten of het huidige financiële stelsel. Hoe minder goud er beschikbaar is in de toekomst, hoe duurder het wordt. Slim bedacht, of niet?

#2. Goud is een veilige haven

Dit belangrijke edelmetaal heeft de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd en wordt ook wel ‘veilige haven’ genoemd. Met deze eervolle vermelding wordt bedoeld dat tijdens economisch zware tijden veel mensen investeren in goud. Goud is namelijk een vaste vorm van belegging die ook in deze onrustige tijden overeind blijft. Toch heeft ook de goudprijs te maken met een wisselende goudkoers en daarom kopen de slimme beleggers het goud in verschillende fasen: op de momenten dat de goudprijs het meest gunstig is.

#3. Goud presteert beter dan je geld op de bank

Als je kiest om te investeren in goud, zorgt dit ervoor dat je er op lange termijn meer aan overhoudt dan wanneer je je geld op de bank laat staan en hier rente over ontvangt. Om een voorbeeld te noemen: tussen 2001 en 2012 kon je bijna 40% winst halen uit je investering met goud, terwijl je aan rente bij de bank niet meer rente kreeg dan 2,5%. Natuurlijk zit de goudkoers ook wel eens in een dipje; dit was bijvoorbeeld het geval vanaf 2011. Toch zat er weer een stijgende lijn in, waardoor dit het juiste moment is om je goud te kopen.

#4. Goud is fysiek tastbaar

Goud kun je letterlijk aanraken en ergens opslaan. Er zijn investeringsproducten zoals aandelen die alleen op papier staan. Goud heeft dit niet: het is tastbaar en kan daarom nooit failliet gaan door bijvoorbeeld een bankcrisis, oorlog of terrorisme. Je hebt daarom nooit een tegenpartij-risico als je kiest voor een investering in goud. Gaat een bank failliet? Dan kan je een deel van je spaargeld verliezen. Maar van fysiek goud blijf jij altijd 100% de eigenaar.

Kies je ervoor om het goud zelf op te slaan? Dit edelmetaal heeft een hoge dichtheid en dat betekent dat je voor grote hoeveelheden slechts een beperkte ruimte nodig hebt. Ter indicatie: één kilogram goud is bijna net zo groot als een iPhone.

Wil je meer informatie over het kopen en verkopen van goud? Bij Van der Meulen Edelmetaal kunnen wij je er meer over vertellen. Neem telefonisch contact met ons op via 0513 468 110 of vul het contactformulier in.

< Zelf goud zoeken? 5 Europese landen waar dit kan! Goudvondsten uit de gouden eeuw van China >

Over Van der Meulen

Al ruim 200 jaar is Van der Meulen Edelmetaal specialist op het gebied van edelmetaal recycling. Als een van de weinigen zijn we een gespecialiseerd inkoper van goud met het financieel gezond certificaat.

Openingstijden

Bij Van der Meulen Edelmetaal hanteren we onderstaande openingstijden:

  • Maandag08:00 - 17:00
  • Dinsdag08:00 - 17:00
  • Woensdag08:00 - 17:00
  • Donderdag08:00 - 17:00
  • Vrijdag08:00 - 14:30
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten

Contact

Van der Meulen Edelmetaal
Polderboskdyk 13-A
8501 ZJ Joure

Postbus 17
8500 AA Joure

info@meulen.nl
Tel. +31 (0) 513 468 110
Fax +31 (0) 513 468 112